ΟΔΗΓΟΣ βήμα-βήμα για ασκήσεις ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ (Γ λυκείου)

-πως θα ξεκινήσω τη λύση μιας άσκησης;
-πως εκμεταλλεύομαι τα δεδομένα; 
-πως παρουσιάζω την απάντηση μου;
-ποιες δικαιολογήσεις πρέπει να γράψω;

Αυτό το βιβλίο είναι για σένα που …

  • στοχεύεις σε υψηλές σχολές  στις επιστήμες Υγείας
  • θέλεις να λύνεις τις απαιτητικές ασκήσεις των πανελληνίων.
  • δεν είσαι σίγουρος αν οι  απαντήσεις και οι δικαιολογήσεις που γράφεις είναι αυτές που πρέπει.
  • θέλεις βοήθεια επιπλέον για να είσαι σίγουρος για αυτά που μαθαίνεις.
  • θέλεις να έχεις καθηγητή δίπλα σου, να σου δίνει την βοήθεια που θέλεις, όταν «κολλάς».

Αν απάντησες ΝΑΙ  σε κάποια από της ερωτήσεις ή και σε όλες, τότε το βιβλίο ¨ΟΔΗΓΟΣ βήμα-βήμα για ασκήσεις ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ¨ αυτό είναι το πλέον κατάλληλο για σένα!!!

 

Τι ξεχωριστό έχει αυτό το βιβλίο;

Αρχικά δεν είναι ένα ακόμα βιβλίο ασκήσεων, αλλά ένα ξεχωριστό βοήθημα λόγω της ιδιαίτερου τρόπου διδασκαλίας που ακολουθώ καθώς αναπτύσσονται τα κεφάλαια.

Η μέθοδος διδασκαλίας στο βιβλίο ¨ΟΔΗΓΟΣ βήμα-βήμα για ασκήσεις ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ¨ είναι καινοτόμος.  Η παρουσίαση των ασκήσεων είναι «ζωντανή» ώστε θα είναι σαν να παρακολουθείς την ανάπτυξη την μεθοδολογίας σε πραγματικό χρόνο.  Ουσιαστικά είναι σαν να κάνουμε μαζί ιδιαίτερο μάθημα.

Το μάθημα της Βιολογίας γίνεται εύκολα κατανοητό καθώς σου μαθαίνω να οργανώνεις τον τρόπο σκέψης σου ώστε να αντιμετωπίζεις κάθε τύπου άσκηση.

Σου μεταφέρω, στην πραγματικότητα, τα 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας μου   από την προετοιμασία των μαθητών μου, για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

  • Με ζωντανή παρουσίαση της λύσης στις υποδειγματικές ασκήσεις και  των μεθόδων που πρέπει να ακολουθήσεις (από πού να ξεκινήσεις και πως θα σκεφτείς) για να  λύσεις κάθε τύπο άσκησης.
  • Με υποδειγματικές απαντήσεις για να μάθεις πως πρέπει να απαντάς επιτυχημένα και όπως αρμόζει στις Πανελλήνιες (για να γράψεις 100/100)

 

 

αλλά ακόμα…

  • Με μικρές παρεμβάσεις, από την φιγούρα του καθηγητή, που εμφανίζεται κάθε φορά που πρέπει να σου επισημάνω κάποιο δύσκολο σημείο ή να σου μάθω ένα «κόλπο» για να λύνεις πιο εύκολα μια άσκηση…

 

με λίγα λόγια

Όλα τα σημεία που δυσκολεύουν τους μαθητές και οι μέθοδοι για να τα μαθαίνουν, να τα θυμούνται και  να τα λύνουν εύκολα είναι συγκεντρωμένα στις σελίδες του βιβλίου ¨ΟΔΗΓΟΣ βήμα-βήμα για ασκήσεις ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ¨.

Ένας πολύτιμος βοηθός για να πετύχεις το Άριστα στη Βιολογία προσανατολισμού στις Πανελλήνιες εξετάσεις.